top of page
Search

Physalis, de Lampionplant.


Deze plant wil ik er graag even uitlichten, want we hebben dit jaar echt superveel besjes! Ze zijn lekker fris, licht zoet en enorm voedzaam, dus wie o wie maakt ons los? De kleur zoals op deze foto is eetbaar, al wordt meestal de niet eetbare versie in de tuin gezet vanwege de mooie oranje lampionnetjes.


Deze veelzijdige een decoratieve plant en vrucht heeft zich thuis gemaakt in onze achtertuin, waar nu vanzelf elk jaar bergen van deze planten groeien, tot mijn grote genot, want die besjes helpen je de winter door, hoor!


Als u langs komt om ze op te halen zult u me deze besjes wel eens van de grond op kunnen zien rapen, want ik laat ze altijd even liggen. Hier worden ze lekker zoet van. Op de grond blijven ze namelijk prima omdat ze zo'n mooi jasje (lampionnetje) hebben die de vrucht optimaal beschermt. Regen, kou... het maakt niets uit. Als het lampionnetje zelf begint de verkruimelen is het besje mooi geel en heerlijk van smaak. Wilt u zelf volgend jaar ook van deze planten in de tuin? Gooi wat besjes op de plek waar u ze wilt hebben, dan groeien ze vanzelf. Ze zijn vrij makkelijk te herkennen want zelfs de kleinste blaadjes zijn zacht en fijnharig (zoals op de foto).

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page